Το σοκολατοσταφιδόψωμο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους
500 γρ. αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι ζέας
30 γρ. μαύρη ζάχαρη
8 γρ. αλάτι χοντρο ανεπεξέργαστο
25 γρ. μαργαρίνη μαλακή ή υγρή
12 γρ. νωπή μαγιά
20 γρ. σκόνη κακάο
50 γρ. ξανθιά σταφίδα
100 γρ. chocolate chips (κομματάκια σοκολάτας)
Πως το κάνουμε: Ρίχνουμε στον κάδο 300 γραμμάρια χλιαρό νερό και 12 γραμμάρια νωπή μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά. Μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά ΕΚΤΟΣ από τις σταφίδες και τα κομματάκια σοκολάτας.
Ζυμώνουμε στο μίξερ 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Χωρίς να κλείσουμε το μίξερ ρίχνουμε τις σταφίδες και τα κομμάτια σοκολάτας και ζυμώνουμε για άλλα 2 λεπτά.
Σκεπάζουμε τον κάδο με μια στεγνή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη στα 3 ή στα 2 και την πλάθουμε σε καρβελάκια.
Βρέχουμε ένα καθαρό σφουγγάρι και ρολάρουμε (περνάμε περιστροφικά) τα καρβέλια επάνω του και μετά πάνω σε ένα δίσκο με κρυσταλική ζάχαρη.
Βάζουμε τα καρβελάκια σε ένα βαθύ ταψί και το σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα (να μην ακουμπάει στα καρβέλια η πετσέτα) και τα αφήνουμε για 35 λεπτά στους 35 βαθμούς θερμοκρασία.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Στο κάτω μέρος του φούρνου βάζουμε ένα ρηχό ταψί γεμάτο νερό.
Τα τελευταία 15 λεπτά του ψησίματος αφήνουμε λίγο ανοικτή την πόρτα του φούρνου για να φύγει η υγρασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου