Δίκοκκο σιτάρι ζέας & Σούπα Πράσο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 πράσα , τα λευκά μέρη , κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνια μαργαριτάρι Δίκοκκο σιτάρι ζέας
6 1/4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ** Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε χρυσού ( ή αποθεμάτων ) κύβους γι 'αυτό ! Υπάρχουν μόνο μερικά συστατικά και θα πρέπει να είναι της υψηλότερης δυνατής ποιότητας .
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα , φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα πράσα και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα , για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει .
Προσθέστε τη ζέα , ρίχνουμε το απόθεμα , αλατίζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρες ή μέχρι η ζέα να είναι τρυφερή .
Περίοδος με πιπέρι.
Κουτάλα της σούπας σε μπολ ή μια σουπιέρα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και περιχύνουμε με καλής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου